facebook_pixel
Grounded är ett överlevnadsspel av Obsidian Entertainment

Grounded är ett överlevnadsspel av Obsidian Entertainment

Det går bra just nu för Obsidian Entertainment. Deras nya förstapersonsrollspel The Outer Worlds har tagits emot med öppna armar (Jocke Kilman gav det 84 procent i vår recension, och Take-Two är också nöjda med försäljningssiffrorna) och nu har man dessutom annonserat ett helt nytt spel!

Grounded är det första verkliga samarbetet mellan Obsidian Entertainment och Microsoft sedan de förstnämnda blev uppköpta av de sistnämnda för nästan exakt ett år sedan. Grounded är dock något väldigt annorlunda för studion, då det beskrivs som ett överlevnadsspel där ett gäng ungdomar förminskas till insektsstorlek och måste överleva fasor som enorma spindlar, vattenpölar och plötsligt väldigt respektingivande vardagsobjekt.  Samarbete och crafting betonas, och spelet kommer lanseras i Xbox Game Preview någon gång under våren 2020.

Här är annonseringstrailern för Grounded.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar