facebook_pixel
Fyra pc-spel nominerade till årets spel på The Game Awards

Fyra pc-spel nominerade till årets spel på The Game Awards

Årets upplaga av den återkommande spelshowen The Game Awards kommer som bekant äga rum torsdagen den 12 december. Och nu, med tre veckor kvar till det påkostade speljippot, har vi fått en lista över alla nominerade kandidater i samtliga kategorier. Det är ganska mycket pc, faktiskt!

Du hittar den kompletta listan här, och i kategorin “året spel” hittar vi pc-titlarna Control, Resident Evil 2, Sekiro: Shadows Die Twice och The Outer Worlds, tillsammans med den konsolexklusiva duon Super Smash Bros. Ultimate och Death Stranding (även om det sistnämnda spelet släpps till pc inkommande sommar).

Totalt rör det sig om 107 individuella nominerade spel, och Death Stranding nomineras hela åtta gånger, följt av Control med sju nomineringar. En lite lagom skum kategori är Fresh Indie Game Presented by Subway, som måhända är lite överflödig vid sidan av Best Independent Game. The Game Awards har således inte lyckats skaka av sig pr-bojarna ännu, men vi hoppas att Subway-sponsringen inte blir alltför övertydlig.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar