facebook_pixel
Facebook har köpt upp Beat Saber-studion

Facebook har köpt upp Beat Saber-studion

2014 köpte Facebook upp VR-utvecklarna Oculus för två miljarder dollar, varpå Oculus-grundaren Palmer Luckey lämnade företaget våren 2017, till följd av en rad politiska kontroverser där han försökte smutskasta den dåvarande presidentkandidaten Hilary Clinton och glorifiera Donald Trump.

Sedan dess har det inte hänt mycket på VR-fronten för Facebooks del (i alla fall inte utåt sett), men nu har man i alla fall annonserat att man har köpt upp Beat Saber-utvecklarna Beat Games.

Den existerande Beat Games-studion kommer förbli i Prag, och Facebook ämnar “accelerera” rytmspelet genom att låta Beat Games lägga till mer musik och fler features, samtidigt som man “tar spelet till fler människor”, och även kommer fortsätta stöda icke Oculus-plattformar i samma takt som tidigare.

Facebook säger också att detta “bara är början” och att de planerar “accelerera VR”. Facebook tror även att nästa år kommer bli “ett otroligt sådant för lanseringar av VR-spel och annonseringar”. Spännande!

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar