facebook_pixel
En spelare har klarat hela The Outer Worlds utan att döda någon

En spelare har klarat hela The Outer Worlds utan att döda någon

Som ett sant klassiskt rollspel erbjuder The Outer Worlds (läs vår recension, vetja!) otaliga möjligheter för spelaren att göra egna val. Sedan tidigare vet vi till exempel att man kan döda precis vem som helst, men är motsatsen också möjlig?

Det har vi till slut fått ett svar på, tack vare Kyle Hinckley. Hinckley har nämligen lyckats klara hela spelet utan att döda en enda karaktär, och dokumenterat prestationen i en 50 delar lång let’s play. Som om inte det vore nog gjorde han det dessutom på spelets mest utmanande svårighetsgrad.

För att lyckas med detta krävdes en hel del kreativt tänkande samt en karaktär med hög karisma. Somliga sekvenser krävde dock mer jobb än andra, som han diskuterar med Polygon. Han ställde dessutom in sina kompanjoner att vara passiva, för att inte låta de göra det smutsiga jobbet åt honom.

Hinckley, som tidigare lyckats med samma bragd i Fallout 4, prisade samtidigt spelet för dess kreativt möjligheter:

– Det är mästerligt spelmässigt historieberättande och väldigt tillmötesgående både för pacifister och mördare.

Våra hattar är av för dig, Hinckley!

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar