facebook_pixel
Dragon Age-författarens “äventyrsmusikal” har Fig-finansierats

Dragon Age-författarens “äventyrsmusikal” har Fig-finansierats

2016 lämnade David Gaider – bland annat lead writer för Dragon Age-serien – rollspelsfabriken Bioware till förmån för uppstickarna Beamdog. Den stinten blev dock inte särskilt långvarig då han gick vidare redan i februari 2018, för att grunda den nya studion Summerfall Studios i september i år.

Mindre än två månader senare har Summerfall Studios första spel, den berättelsedrivna “äventyrsmusikalen” Chorus, finansierats via Fig, där man med 4 dagar och 17 timmar kvar har samlat in 606 272 av 600 000 efterfrågade amerikanska dollar. Om du är obekant med Chorus så hittar du Fig-trailern här nedan, tillsammans med David Gaider och kompanis fröjdefulla tacktal till fansen. Austin Wintory komponerar musiken medan Troy Baker regisserar röstskådespelarna, och Laura Bailey lånar sin stämma till spelets huvudroll Grace.

Här är Fig-trailern för Chorus och Summerfal Studios tacktal.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar