facebook_pixel
Battleborn varvar ner, premiumvalutan skrotas i februari

Battleborn varvar ner, premiumvalutan skrotas i februari

Gearbox Softwares hjälteskjutare Battleborn rullades ut sida vid sida med Overwatch när det begav sig våren 2016, och utgången blev som den brukar bli när folk försöker besegra Blizzard i rak kamp; Battleborn blev free-to-play i juni 2017, innan utvecklingen upphörde i september samma år.

Att Battleborn är ett misslyckat onlinespel har med andra ord varit klart sedan länge (även om Rikard ansåg att det var helt okej när det var nytt) men vägen mot graven har ändå visat sig bli överraskande lång, vilket ändå måste betraktas som ett tecken på respekt av Gearbox Software och 2K Games gentemot sina spelare.

Nu har man emellertid tagit till Twitter för att annonsera att spelare inte längre kommer kunna inhandla premiumvaluta för Battleborn från och med den 24 februari 2020, men därefter kommer spelet ändå leva vidare i ytterligare ett år fram till januari 2021, innan servarna släcks för gott, och Battleborn blir fullständigt ospelbart.

Dessa nyheter anländer nästintill samtidigt som de likartade, nedslående buden angående Deathgarden: Bloodharvest, och det är svårt att inte känna att det hela måste bero på den fortfarande glödheta “spel som en tjänst”-trenden, där utvecklarna kräver att vi lägger mer och mer tid på enskilda titlar, vilket gör att spel som vi tidigare kunde spela “vid sidan av” allt oftare misslyckas med att hitta en publik.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar