facebook_pixel
Yooka-Laylee and the Impossible Lair är ute nu, kolla in lanseringstrailern!

Yooka-Laylee and the Impossible Lair är ute nu, kolla in lanseringstrailern!

Våren 2017 släpptes Yooka-Laylee, ett tredimensionellt plattformsäventyr av Rare-veteranerna hos brittiska Playtonic Games. Mottagandet var inte lysande, men det hindrade inte redaktionens egna plattformsmaskot Rikard Olsson från att dela ut strålande 91 procent i vår recension!

Under gårdagen släpptes 2.5D-uppföljaren Yooka-Laylee and the Impossible Lair (Rikard Olsson är återigen i recensionstagen) via både Steam och GOG, och användarmottagandet på den förstnämnda plattformen skrivs för tillfället till “positivt”, baserat på 21 recensioner.

Istället för Banjo-Kazooie är det främst Donkey Kong Country som agerar inspirationskälla för Playtonic Games den här gången, men man har kryddat konceptet rejält med en intressant “overworld”, där man får lösa Zelda-doftande pussel och låsa upp remixade versioner versioner av nivåer som man redan har spelat (vilket faktiskt verkar vara intressantare än det låter, då vattennivåer kan frysas till is och liknande).

Här är lanseringstrailern för Yooka-Laylee and the Impossible Lair.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar