facebook_pixel
World of Warcraft kommer få två nya zoner, nytt spelläge och “horribla visioner”

World of Warcraft kommer få två nya zoner, nytt spelläge och “horribla visioner”

Tidigare idag bekantade vi oss med de två nya World of Warcraft-raserna Vulpera och Mechagnomes. Men detta är givetvis inte allt den kommande, massiva uppdateringen 8.3 har att bjuda på, och de mest avgörande förändringarna går betydligt djupare än vad nya raser kan mäkta med.

Version 8.3 av World of Warcraft kommer bland annat introducera Assaults i två nya zoner, Uldum och Vale of Eternal Blossoms. Assaults verkar fungera lite grann som Demonic Legions i Legion, och under bestämda tider på dagen kommer en av zonerna attackeras av den äldre guden N’zoths mäktiga Black Empire. Under dessa tillfällen kommer zonerna fysiskt ändra form, och presentera tidsbegränsade quests och dynamiska mål.

Belöningar för Assaults samspelar också med Horrific Visions, en ny typ av upplevelse som du kan “jobba mot på egen hand, utan att behöva dungeon-, raid- eller battleground-grupper”. Dessa “horribla visioner” fungerar som glimtar in i framtiden, och visar vad som kan hända med Stormwind och Orgrimmar om N’zoth vinner.

Man kan således spela solo om man vill (även om man också kan ta med sig upp till fem vänner) och det är meningen att du ska försöka dig på Horrific Visions flera gånger, och ta dig längre och längre för varje försök, innan N’zoths korruptionskrafter tvingar dig att fly. Allt detta kommer leda till en uppgörelse med N’zoth i egen hög person, i form av en 12-manna-raid i Waking City of Ny’alotha, där “Black Empires fulla prakt” kommer visas upp.

Slutligen kommer även version 8.3 av World of Warcraft få ett helt nytt auktionshus, ombyggt från grunden upp, för att göra upplevelsen snabbare och göra sig av med “de där irriterande single stacks som ingen gillar”.

Även ett nytt uppgraderingssystem för utrustning är på gång, som kommer ersätta det nuvarande, kontroversiella Titanforging-systemet, som slumpmässigt gör viss loot mer kraftfull. Version 8.3 av World of Warcraft har ännu inget planerat premiärdatum, men man kan bekanta sig med nyheterna via spelets testservrar från och med idag.

Här är Blizzards video om version 8.3 av World of Warcraft.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar