facebook_pixel
Watch Dogs Legion, Rainbow Six Quarantine och Gods & Monsters försenas

Watch Dogs Legion, Rainbow Six Quarantine och Gods & Monsters försenas

Det här är ovanligt. Ubisoft brukar vara väldigt duktiga på att träffa sina lanseringsdatum (jag kan inte ens minnas den senaste gången som ett Ubisoft-spel råkat ut för en dramatisk försening), men nu har hela tre av fransmännens spel försenats, och det handlar därtill om en anmärkningsvärd trio.

I den här finansrapporten meddelar Ubisoft nämligen att Watch Dogs Legion (ursprungligen planerat för lansering den 6 mars 2020), Rainbow Six Quarantine och Gods & Monsters alla “behöver mer utvecklingstid”, och därför kommer släppas någon gång under räkenskapsåret 2020-21, som inleds den 1 april 2020. Detta kan mycket väl ha att göra med det ljumma mottagandet av Ghost Recon Brekapoint (recension), eftersom Ubisoft justerat sina omsättningsförväntningar för både det spelet och, till en mindre grad, The Division 2.

– För Ghost Recon Breakpoint såg det ut som att spelets kvalitet var på rätt spår, baserat på E3, Gamescom och våra senaste interna speltester, men kritikernas mottagande och försäljningen under de första veckorna var en väldigt stor besvikelse, säger Yves Guillemot, vd för Ubisoft, i finansrapporten. Som vi gjort med tidigare titlar kommer vi fortsätta stöda spelet, och lyssna till communityt för att leverera de nödvändiga förbättringarna.

– Detta beslut [att försena de tre ovan nämnda titlarna] kommer ha en väldigt påtaglig inverkan på våra ekonomiska resultat under detta räkenskapsår, och det går emot våra senaste framgångar med att bygga en mer stabil utvecklingsmodell. Men det är ändå i linje med vår strategi – att maximera det framtida värdet för våra varumärken, och våra anställdas, spelares och aktieägares långsiktiga välmående.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar