facebook_pixel
Trine 4 släpps inkommande tisdag, kolla in nya överblicksvideon

Trine 4 släpps inkommande tisdag, kolla in nya överblicksvideon

I mars utannonserades Trine 4: The Nightmare Prince. Frozenbyte utlovade lansering någon gång under hösten, och nu närmar sig dagen med stormsteg då spelet släpps via Steam nästa veckas tisdag, den 8 oktober. Samma dag släpps även Trine: Ultimate Collection som innehåller alla fyra spelen!

Den stundande premiären till ära har Frozenbyte och Modus Games släpps en ny och nästan tio minuter lång överblicksvideo, där vi får reda på att de tre klassiska hjältarna (trollkarlen Amadeus, riddaren Pontius och tjuven Zoya) kan låsa upp olika förmågor för att göra plattformshoppandet och pusslandet enklare.

Exempelvis kan Amadeus numera framkalla både bollar och plankor (förr kunde han bara skapa kuber), medan Pontius kan kopiera sin sköld för att styra vatten- och solstrålar till olika mekanismer. Zoya, i sin tur, kan skapa repbroar med sin pilbåge, eller få objekt att sväva i luften med hjälp av ett skimrande alvrep.

Mot slutet av videon går man in på det nya fyraspelarläget, som låter dig och dina vänner spela Trine 4 med vilka karaktär ni vill, exempelvis med fyra Pontius eller inga alls. Personligen tror jag fortfarande att titelns Nightmare Prince också kommer bli spelbar vid någon tidpunkt (möjligtvis en bit in i storyn eller efter att man klarat den första gången) för annars känns det som en rejält udda nyhet att slänga in på det här sättet,

Här är den nya överblicksvideon för Trine 4.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar