facebook_pixel
Tencent är på väg att bli Funcoms största aktieägare

Tencent är på väg att bli Funcoms största aktieägare

Norska spelstudion Funcom (Conan Exiles, The Secret World, utgivare av Mutant Year Zero) har låtit meddela att Tencent (som även investerade tungt i svenska Fatshark tidigare i år) planerar köpa 29 procent av aktierna, vilket kommer göra den kinesiska giganten till studions största aktieägare.

– Vi är mycket nöjda över att se Tencent komma in som den största aktieägaren av Funcom, säger Funcoms vd Rui Casais i ett pressmeddelande. Tencent har ett rykte om sig att vara ansvarstagande, långvariga investerare, och för deras välkända operativa förmågor inom onlinespel.

– Insikten, erfarenheten och kunskapen som Tencent kommer tillföra är av stort värde för oss, och vi ser fram emot ett nära samarbete medan vi fortsätter utveckla suveräna spel och bygga en fin framtid för Funcom.

Pressreleasen ägnar också ett helt stycke åt det faktum att Funcom tidigare i år säkrade rättigheterna för spel baserade på Dune-varumärket under de sex kommande åren, så vi kan nog räkna med att en stor del av Tencents ekonomiska bidrag och onlineexpertis kommer till användning just där.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar