facebook_pixel
Starbreeze siktar på att släppa Payday 3 under 2022 eller 2023

Starbreeze siktar på att släppa Payday 3 under 2022 eller 2023

Mot alla odds lever Starbreeze fortfarande vidare I somras sade man upp 60 av totalt 240 anställda, och tidigare har man både sålt en dotterstudio och avbrutit utgivningsavtal för att behålla livhanken, och nu verkar det som att man kommer satsa allt på ett kort, närmare bestämt heist-spelet Payday.

Det är nämligen kring det här spelet som Starbreeze bygger sin omedelbara framtid, även om det hela bör tas med en ny nypa salt då det nya pressmeddelandet baseras på “förväntade händelser”. Kontentan är dock att man förväntar sig att lanseringen av Payday 3 kommer äga rum under 2022 eller 2023, och under första halvan av 2020 siktar man på att finna en utgivare för spelet (och Payday: Crime War) som kommer finansiera utvecklingen efter en “inledande betalning”. Vi poängterar dock att det bara handlar om “förväntade” händelser, och att Payday 3 därför ännu inte har en utgivare, och kanske inte ens har lämnat förproduktionsstadiet.

Pressmeddelandet nämner också att “tillgångar och personal som bidrar till kärnverksamheten” har flyttats till de två nya företagen New Starbreeze Publishing AB och New Starbreeze Studios AB som en del av den pågående företagsrekonstruktionen, där “ip-rättigheter utgör majoriteten av tillgångarna”.

En rekonstruktionsplan kommer presenteras inom kort, och Sarbreeze kommer brevväxla med sina kreditorer de kommande dagarna, för att därefter inleda kompensationsförhandlingar.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar