facebook_pixel
Recompile är ett tredimensionellt metroidvania, kolla in nya trailern!

Recompile är ett tredimensionellt metroidvania, kolla in nya trailern!

Metroidvania-spel finns det gott om, men inte särskilt många tredimensionella sådana; därför lär Recompile bli ett uppskattat tillskott när det släpps nästa år, då det inte bara framstår som väldigt ambitiöst, utan även stilrent och rent ut sagt originellt. Kolla in den nya trailern här nedan!

Steam beskriver utvecklarna Phigames själva spelet som ett “metroidvania-inspirerat hacker-äventyr”, som utspelas i en vidsträckt 3d-värld kallad för Mainframe. Det bjuds även på “intensiva strider, tajt plattformshoppande och hackande av miljöer” tillsammans med ett “unikt, förgrenande narrativ”, som “äger rum under en sekund i verklig tid”. Phigames listar också Axiom Verge, Hollow Knight, Ori and the Blind Forest, The Legend of Zelda: Breath of the Wild och något överraskande Rime som sina främsta inspirationskällor.

Här är den nya läckra trailern för Recompile.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar