facebook_pixel
Microsoft Flight Simulator imponerar rejält i ny gameplay-video

Microsoft Flight Simulator imponerar rejält i ny gameplay-video

I somras presenterade Microsoft sitt Microsoft Flight Simulator, den anrika simulatorseriens första del sedan 2006, tro det eller ej. I mitten av augusti fick vi  sedan en vägkarta för utvecklingen, som utlovade en teknisk alfaversion i september. Och det är just denna du kan kolla in nedan!

Personligen är jag inte alls insatt i flygsimulatorer, så det är tur att videon presenteras av youtubaren Frooglesim, som onekligen verkar ha koll på sina grejer och de finare detaljerna i Microsoft Flight Simulator.

Att spelet imponerar rent grafiskt är dock uppenbart då marken under flygplanen ser remarkabelt äkta ut – inte undra på då spelet streamar terabyte-vis av data från Bing Maps, som i samspel med Microsofts Azure-teknik dessutom lyckas omvandla tvådimensionella objekt till 3d, vilket ger oss väldigt övertygande byggnader och skogar (även om Polygon noterar att resultatet inte är perfekt, exempelvis när man flyger över öknar i Egypten).

Här är Frooglesims halvtimmeslånga titt på Microsoft Flight Simulator.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar