facebook_pixel
Machinarium-skaparnas nya äventyrsspel Pilgrims är ute nu

Machinarium-skaparnas nya äventyrsspel Pilgrims är ute nu

Tjeckiska Amanita Design – skaparna bakom äventyrsklassiker som Samorost, Machinarium, Botanicula och Chuchel – är tillbaka med ett helt nytt spel. Faktum är att Pilgrims, “ett lekfullt äventyrsspel”, släpptes via Steam och GOG så sent som igår, och du kan kolla in den officiella trailern här nedan.

Du gör dock förmodligen bäst i att tygla förväntningarna en smula då bildförhållandet skvallrar om mobiltelefonsfokus (Pilgrims har också släppts till nylanserade Apple Arcade), även om spelet ser väldigt Amanita Design-mysigt ut ändå, med uttrycksfulla karaktärer som påminner inte så lite om gamla europeiska sagoböcker. Pilgrims använder sig även av spelarkort som främsta interaktionsmoment, men det verkar främst röra sig om ett uppsnofsat inventory-system istället för något färdighetsbaserat i stil med Slay the Spire.

Här är den officiella trailern för Pilgrims.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar