facebook_pixel
Hatoful Boyfriend-utvecklarna presenterar Murder by Numbers

Hatoful Boyfriend-utvecklarna presenterar Murder by Numbers

Den märkliga dejtingssimulatorn Hatoful Boyfriend fick stort genomslag när den släpptes hösten 2014, och det är inte svårt att förstå varför; titeln handlade om att dejta duvor (jo, på riktigt) och visade sig även vara ett bra spel bortom premissen, då omdömet fortfarande är “väldigt positivt” på Steam.

Nu har Hatoful Boyfriend-utvecklarna Mediatonic presenterat sitt nästa projekt; nedan ser du debuttrailern för Muder by Numbers, ett mordmysterium som utspelas i 1990-talets Hollywood, som drar väldigt klar inspiration av Capcoms Ace Attorney-serie, vars första tre spel äntligen fick en pc-samling tidigare i år (recension).

I Murder by Numbers spelar man som Hollywood-skådespelerskan Honor Mizrahi (utmärkt namn), som anklagas för mord på sin chef, eftersom han dog bara minuter efter att han hade sparkat henne.

Tillsammans med roboten Scout försöker hon därför rentvå sitt namn och finna den skyldige, och hon får sällskap av Ace Attorney-kompositören Masakazu Sugimoris ljudspår, tillsammans med en rad färgstarka karaktärer designade av Hatoful Boyfriend-skaparen Hato Moa. En potentiellt väldigt giftig kombo!

Murder by Numbers släpps tidigt nästa år via Steam. Här är annonseringstrailern.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar