facebook_pixel
Ghost Recon Breakpoint har tagit bort “time savers”, Ubisoft säger att de rullades ut för tidigt

Ghost Recon Breakpoint har tagit bort “time savers”, Ubisoft säger att de rullades ut för tidigt

Ghost Recon Breakpoint lanseras officiellt idag (vi kollade in releasetrailern i onsdags), men titeln har ändå varit spelbar för ägare av Gold- eller Ultimate-utgåvorna sedan några dagar tillbaka. Detta ledde till tidiga rapporter om spelets aggressiva mikrotransaktioner, som nu fått Ubisoft att backa.

I en situation som påminner rejält om kontroverserna kring Star Wars Battlefront 2 från 2017 har Ubisoft nämligen tagit till det officiella forumet för att meddela att de omdiskuterade “time saver”-paketen (som bland annat lät dig betala riktiga pengar för skill points) rullades ut för tidigt, och därför tas bort från spelet tills vidare.

Enligt Ubisoft vill man se till att “Ghost Recon Breakpoint inte innehåller några pay-to-win-element”, och därtill hävdar man att “time savers” är ämnade för spelare som hittar till Ghost Recon Breakpoint först senare, och vill komma ikapp sina vänner för att spela co-op tillsammans. Vackert så, men något säger oss att Ubisoft hade varit mer än villiga att låta “time savers” vara kvar i spelet om de inte hade lett till den nuvarande kritikstormen.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar