facebook_pixel
Epic Games: “Vi kommer inte straffa Fortnite-spelare för politiska uttalanden”

Epic Games: “Vi kommer inte straffa Fortnite-spelare för politiska uttalanden”

I tisdags skrev vi om den uppmärksammade incidenten där Hearthstone-spelaren Chung “Blitzchung” Ng Wai utbrast “befria Hong Kong, vår tids revolution”, under en intervju i samband med Hearthstone Grandmasters. Blizzard stängde av Bltzchung i ett år som resultat, då han har “skadat Blizzards image”.

Detta har väckt reaktioner världen över, främst i form av en “bojkotta Blizzard”-kampanj på sociala medier, och nu har även Epic Games uttalat sig om situationen för The Verge, där man lovar att Fortnite-spelare inte kommer straffas eller stängas av för liknande tilltag.

– Epic stöder allas rätt att uttrycka sina åsikter om politik och mänskliga rättigheter, sade en representant. Vi skulle inte stänga av eller straffa en Fortnite-spelare eller -innehållsskapare för att tala ut om dessa ämnen.

Epic-vd:n Tim Sweeney repeterade detta uttalande på Twitter, och gick även in på det faktum att 40 procent av Epic Games-aktierna ägs av den kinesiska internetgiganten Tencent.

Även ett litet antal anställda hos Blizzard har valt att protestera mot behandlingen av Blitzchung, vilket leder oss till att tro att ämnet åtminstone diskuteras flitigt inom kontorsväggarna. Vi hoppas att situationen utvecklas åt rätt håll, och leder till ett friare klimat för esportare över lag.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar