facebook_pixel
Electronic Arts har läckt personliga uppgifter för 1600 FIFA 20-spelare

Electronic Arts har läckt personliga uppgifter för 1600 FIFA 20-spelare

Det här med dataskydd är avancerade saker, tydligen. I somras framgick det att E3-organisatörerna ESA hade lyckats läcka över 2000 individers personliga information, och även om Electronic Arts inte har slagit nytt high score inom ämnet så har man ändå lyckats leverera ett fullgott försök.

Via George Hughes, tidigare FIFA esport-tränare för North och Hastag United, har vi nämligen uppmärksammats om att verifieringen för FIFA 20:s Global Series-registrering den 3 oktober skickade tillbaka uppgifter för helt andra, slumpmässiga spelare, inklusive e-post-adress, födelsedatum, EA ID och bosättningsland.

Omkring 1600 personer ska ha drabbats av fadäsen, och under gårdagen gav EA Sports oss en uppdatering angående situationen via Twitter, där man säger att man har lyckats lösa situationen, och är “säkra på att spelare inte kommer få se samma problem i framtiden”. EA kommer också kontakta alla drabbade för att ge dem ytterligare detaljer om det skedda, och för att skydda deras EA-konton.

Registreringen för Global Series i FIFA 20 kommer återupptas om några dagar, men du gör förmodligen bäst i att avvakta lite grann så att inte samma situation upprepas igen.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar