facebook_pixel
EA är “öppna” för Epic Games Store också

EA är “öppna” för Epic Games Store också

Under gårdagen skrev vi om att EA kommer återvända till Steam efter drygt 10 år, och kavalkaden inleds den 15 november med Star Wars Jedi: Fallen Order, och kommer följas av spel som The Sims 4, Unravel 2, Apex Legends, FIFA 20 och Battlefield V, såväl som prenumerationstjänsten EA Access.

I en intervju med Gamesindustry har dock Mike Blank, general manager för Electronic Arts egna onlinebutik Origin, poängterat att detta inte bör tolkas som ett misslyckande för Origin, utan bara som ett steg i en större utveckling för Electronic Arts, och branschen i stort.

EA Access finns och kommer finnas på fler plattformar än någon annan prenumerationstjänst inom spelbranschen, vilket är “en del av av en klar strategi och möjlighet att hjälpa fler spelare spela spel”, enligt Mike Blank. Han ser också “en våg mot öppenhet och skapandet av hälsosamma spelarcommunityn” över hela industrin, som drivs av crossplay, som bryter ner barrärerna mellan olika plattformar (Steam- och Origin-spelare kommer kunna spela tillsammans med varandra i exempelvis Battlefield V nästa år).

Med andra ord handlar EA:s återkomst till Steam inte om just Steam, utan om fler plattformar överlag. Därför lämnar Mike Blank också dörren öppen för Epic Games Store, även om han inte vill lova något i dagsläget.

– Vad jag kan säga idag är att vi är öppna för nya partnerskap. Emedan jag inte har någonting att annonsera idag, så är vi alltid öppna för nya partnerskap som hjälper våra spelare. Så vi får vänta och se.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar