facebook_pixel
Daybreak: “Planteside Arena är språngbrädan för Planetside 3”

Daybreak: “Planteside Arena är språngbrädan för Planetside 3”

I slutet av augusti skrev vi några rader om Planetside Arena, Daybreak Game Companys battle royale-skjutare, som lanserades i early access via Steam den 19 september. Användaromdömet är “blandat” för tillfället, och nu har Daybreak tagit till den egna hemsidan för att ge oss en lägesuppdatering.

Förrförra veckan sade studion upp ett flertal anställda (studion bantades också i april och december), vilket givetvis har gjort fansen oroliga över framtiden. Man jobbar dock för fullt och kommer försöka ta Planetside Arena ur early access-stadiet så snabbt som möjligt, även om man också filar på ett nytt icke-battle-royale-läge just nu, som innefattar “många av de spelelement som gör Planetside till en sådan fantastisk upplevelse”.

Därtill, och det här är dagens stora nyhet, säger man också att “Planetside Arena är menat att vara en språngbräda för Planetside 3“, främst storymässigt, även om de spelmässiga läxor man lär sig med Arena givetvis också kommer följa med över. Föregångaren kommer dock leva vidare ett bra tag till, då Dayberak även har meddelat att man har flyttat över personal till Planetside 2, varav flera har jobbat med spelet tidigare.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar