facebook_pixel
Crusader Kings 3 är utannonserat och det släpps redan nästa år

Crusader Kings 3 är utannonserat och det släpps redan nästa år

Igår fick vi veta att Crusader Kings 2 blivit ett free-to-play-spel på Steam. Vad kul! Så tänkte vi. Det har ju ändå gått några år sedan det släpptes 2012, men visst vore det ännu roligare att spela ett helt sprillans nytt spel i serien.

Nu har det visat sig att Paradox minsann hade en anledning att påminna oss om sin medeltida strategiserie. Crusader Kings 3 är nämligen ett faktum. Smaka på trailern:

Okej, inte mycket att se där förutom ett spädbarn som dör på ett hemskt sätt. Men det sätter onekligen tonen för ett spel som utspelar sig i en oförlåtlig och grym värld – en värld du som spelare har som jobb att erövra. Till våra internationella kollegor säger spelets regissör Henrik Fåhraeus följande:

Crusader Kings 3 är ett grand strategy-spel där du är fri att leva ut vilken härskarfantasi som kunde komma på, men inte utan utmaningar. Det var underbart att se föregångaren bli så populär, speciellt med tanke på att användarvänlighet aldrig var vårt primära mål. Nu har vi chansen att nå en ännu större publik.

Om man ska försöka tyda det där sista låter det som att Crusader Kings 3 siktar på en lite mer mainstreamig publik, men det tycks verkligen inte innebära att Paradox dummar ner spelet. Istället ska det erbjuda enorma möjligheter att styra på både mikro- och makro-nivå. Du kan kontrollera din härskarfamilj i minsta detalj och därigenom bestämma vilket sorts styre ni ska utöva.

Crusader Kings 3 har ännu inte bestämt släppdatum men planen är att det ska dyka upp under 2020. Håll era bebisar säkra från ormar tills dess.

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar