facebook_pixel
Blizzard stänger av Hearthstone-spelare efter “befria Hong Kong”-kommentar

Blizzard stänger av Hearthstone-spelare efter “befria Hong Kong”-kommentar

Att Kina är känsligt för politiska ställningstaganden i samband med datorspel är känt sedan länge. I somras stängde landet ner utgivarna Indievent, efter att ett Nalle Puh-meme (på den kinesiska presidenten Xi Jinpings bekostnad) hade upptäckts i Red Candle Games skräckspel Devotion.

Nu har den kinesiska politiken lett till blåsväder igen, då Hearthstone-spelaren Chung “Blitzchung” Ng Wai ställde upp för en intervju i samband med Hearthstone Grandmasters. Han utbrast “befria Hong Kong, vår tids revolution” under en numera nedtagen livestreamad intervju, ett uttalande som nu har lett till att Blitzchung har stängts av från Hearthstone Grandmasters av Blizzard själva, detta eftersom han “skadat Blizzards image”.

Blizzard har även sagt upp bekantskapen med de två kommentatorerna som intervjuade Blitzchung, och Blitzchung får inga prispengar för sina prestationer, ej heller kommer han få delta i esport-evenemang för Hearthstone under de 12 kommande månaderna. Blitzchung står ändå fortsättningsvis bakom sitt uttalande, detta eftersom han anser att det är hans “plikt” att uttala sig om de pågående protesterna i hans hemland.

Du kan se Blitzchungs känsliga uttalande i klippet nedan.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar