facebook_pixel
Äntligen! Över tio år efter lanseringen kommer Volition fixa Saints Row 2

Äntligen! Över tio år efter lanseringen kommer Volition fixa Saints Row 2

Den 23 januari 2009 släpptes Saints Row 2 till datorer i Europa. Spelet hade emellertid tekniska bekymmer redan från dag ett, och de har bara blivit värre med tiden, vilket har lett till att folk har blivit tvungna att vända sig till moddare, trots att Saints Row 2 fortfarande säljs via Steam.

Under en livestream igår (via Kotaku) meddelade utvecklarna Volition emellertid att de äntligen har återfunnit den försvunna källkoden för pc-versionen av Saints Row 2. Två anställda har avvarats, och de kommer “återbygga Saints Row 2 från noll”, så att det kommer fungera på moderna system och konfigurationer. Den här nya versionen av Saints Row 2 kommer göra sig av med Gamespy-funktionaliteten (jo, det är så pass gammalt, Gamespy lades ner 2013) och även inkludera dlc-material, som tidigare enbart har släppts till konsol.

Vi har ännu inget tilltänkt releasedatum, men det kommer förmodligen ta ett tag.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar