facebook_pixel
Tips till gamern som vill jobba med sin hobby – i samarbete med Lånapengar.com

Tips till gamern som vill jobba med sin hobby – i samarbete med Lånapengar.com

Tips till gamern som vill jobba med sin hobby

Utifrån ses Sverige som ett spännande land inom vissa branscher eftersom vi är tidiga med att adoptera ny teknik och produktinnovationer. Ett tecken på detta är att vi själva har bidragit med flera produkter och tjänster som slagit stort utomlands inom soft web och teknologiutveckling. Visst känns varumärken som Spotify och Skype igen? Inom gaming och framför allt speldesign finns ännu fler lyckade företag och utvecklare, Minecraft och Battlefield för att bara nämna ett par svenska spelsuccéer.

Att därför vara en skicklig gamer från Sverige har sina fördelar om man skulle vara intresserad av att arbeta inom branscher där det går undan. Speldesigners och webbutvecklare är två områden där det skriks efter arbetskraft. Att utbilda sig inom dessa områden kan därför vara en väl vald investering. Ingångströskeln är vidare även lägre för den som har mycket erfarenhet innan utbildningen startar, vilket många gamers har.

Det finns en hel drös med olika typer av inriktningar mot programmering att söka i Sverige. Längden på utbildningarna är kraftigt skiftande, vilket hänger ihop vad den sökande nischar sig på. Fokus på Java-programmering, speldesign och allmän datakunskap är vanligt förekommande bland sökträffarna. Det går också att läsa distanskurser och också längre utbildningarna både på universitet, Komvux och folkhögskolenivå.

 

Vilket är den rätta vägen att gå?

Ett bra tips är att kika på vilken typ av behörighet skolan garanterar efter att utbildningen är klar. Samarbetar skolan tätt med industrin, och vilken typ av jobb menar de att den sökande kan söka när kursen är klar? Många, men inte alla utbildningar, genererar automatisk behörighet till att söka lån och bidrag från CSN. Det inte emellertid inte säkert att exempelvis privata utbildningar garanterar det, och det är vanligt förekommande att skolor utomlands tar betalt per termin. Kanske är det just en skola i utlandet som är mest aktuellt för dig? Kan du behöva låna kapital? Jämför och låna pengar tryggt genom att noga studera bankernas villkor, och planera sedan en budget genom hela utbildningstiden.

Det är heller inte dumt att försöka skaffa ett extraknäck, vilket kan vara extra knepigt om man kommer till ett helt nytt land. Ett annat tips är därför att ta det lite lugnt första terminen och fokusera på att få en bra start med skolan samt lära sig mer om landet och staden först. Därefter är det lättare att söka arbete när ens studieort är mer bekant.

Oavsett utbildning är sista tipset motivation. Finns det ingen motivation till att studera är det ingen idé att påbörja en tuff utmaning, vilken många utbildningar är. Att hamna efter redan från början leder sällan till framgång. Se därför till att redan i förväg läsa på ordentligt om vad utbildningen och skolan förväntar sig från dig. Därefter är det klokt att sätta upp delmål och påbörja planeringen för din framtiden. Lycka till!

Om skribenten

Profilbild

Sveriges STÖRSTA tidning om pc-spel.

Liknande artiklar