facebook_pixel
Sjöslagsspelet Maelstrom går free-to-play, men förblir i early access

Sjöslagsspelet Maelstrom går free-to-play, men förblir i early access

Våren 2018 skrev vi om Gunpowder Games onlinebaserade sjöslagsspel Maelstrom, som vid tillfället precis hade släppts i early access via Steam. Titeln förblir kvar i early access under en överskådlig framtid, men utvecklarna har nu meddelat att spelet har sadlat om till free-to-play med omedelbar verkan.

– Spelet fungerade som en premium-titel i early acess för 20 dollar, men eftersom vi fortsätter som en renodlad multiplayer-titel kommer övergången till F2P tillåta en mycket större spelarbas. Vi förväntar oss få in många nya spelare som annars inte skulle få chansen att sänka dig, skriver Gunpowder Games i sitt nya Steam-inlägg.

Därtill försäkrar man oss om att “allt gameplay och alla framsteg kommer kunna låsas upp genom att spela spelet gratis”, och att “inga ytterligare inköp kommer behövas för att njuta av spelet fullt ut”. De som redan har betalat för early access-versionen av Maelstrom får en hel rad belöningar som plåster på de förmodade såren, däribland samtliga av spelets skepp, upplåst battle pass, 10 000 av premium-valutan Gunpowder samt exklusiva godsaker.

Här är den gamla early access-trailern för Maelstrom.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar