facebook_pixel
Överlevnads-mmo:t Last Oasis visar upp sig i ny trailer

Överlevnads-mmo:t Last Oasis visar upp sig i ny trailer

Last Oasis utspelas på jorden tusentals år in i framtiden. En “kataklysmisk händelse” har förintat månen och stoppat jordens rotation, vilket lett till två extrema typer av omgivningar. Mänsklighetens kvarlevor har byggt den vandrande staden Floatilla, som måste förses med resurser av ovilliga nomader.

Premissen påminner inte så lite om fjolårets bioflopp Mortal Engines (även om jag personligen tyckte den var helt okej) och nedan kan du se en helt ny trailer som ger dig mer kött på benen. Last Oasis utvecklas av polska indiestudion Donkey Crew, och på Steam beskrivs det som ett “nomadiskt överlevnads-mmo”, med “global spelardriven ekonomi”, “ett innovativt fordonssystem” samt “komplexa strids- och krigsmekaniker”.

Ambitiöst så det förslår, så det ska bli intressant att se hur väl spelet presterar när det lanseras i early access någon gång i början av nästa år, vilket är lite senare än beräknat.

– Vid lanseringen vill vi att upplevelsen ska sticka ut från andra överlevnadsspel, säger Florian “chardz” Hofreither, project lead hos Donkey Crew, i ett pressmeddelande. Det betyder att vi behöver mer tid för att förfina spelmekaniken och lägga till mer innehåll. Vi har beslutat oss för att fortsätta förbättra spelet sida vid sida med vårt community vidare in i 2020, för att försäkra oss om att Last Oasis når dess fulla potential.

Här är den nya trailern för Last Oasis.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar