facebook_pixel
Nya rön fortsätter antyda stundande pc-version av Red Dead Redemption 2

Nya rön fortsätter antyda stundande pc-version av Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption 2 släpptes till konsoler den 26 oktober i fjol. Redan en smärre evighet sedan, och sedan dess har Rockstar inte yppat ett ord om en eventuell pc-version, även om den vid det här laget känns oundviklig med tanke på läckor via Linkedin, Social Club och Companion App.

Tydligen har det dröjt ända tills nu för någon att lyckas utläsa något av källkoden för själva spelet, ty via GTA Forums påstår sig en användare ha funnit ytterligare klara tecken för en pc-version. Saker som “texture quality”, “MSAA”, “Direct X 12 support”, “refresh rate” (på bilden ovan) och olika skärmkonfigurationer har alla hittats, tillsammans med “grass quality”, “shader settings”, “motion blur” och så vidare – alla grejer som inte torde behövas i källkoden om spelet aldrig skulle vara ämnat att lämna konsolland.

Grand Theft Auto V tog som bekant ett bra tag på sig att dyka upp på pc:n också, och om Rockstar siktar på samma tabell för Red Dead Redemption 2 så kan vi förvänta oss att spelet släpps till datorer nästa vår.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar