facebook_pixel
NBA 2K20 är för närvarande det näst sämsta Steam-spelet någonsin

NBA 2K20 är för närvarande det näst sämsta Steam-spelet någonsin

Förra torsdagen släpptes 2K Games och Visual Concepts senaste basketspel NBA 2K20 via Steam. I skrivande stund är användaromdömet “överväldigande negativt” baserat på hela 1820 recensioner, och de vanligaste klagomålen kretsar kring seriens ökänt aggressiva mikrotransaktioner.

Tydligen är det här tillräckligt för att NBA 2K20 ska kunna klassas som det näst sämsta Steam-spelet någonsin, i alla fall enligt Steam 250 (via PC Games N), som enligt dess Patreon-sida består av “en samling av över 100 automatiserade Steam-rankningar baserade på användarröster – upp- och ned-tummarna som ges till varje recension – framtagen för att hjälpa spelare hitta de bästa spelen på Steam”.

Således toppas sidans Hall of Shame-lista just nu av Flatout 3, följt av NBA 2K20 med betyget 1.48 av av 10. Detta att jämföra med Portal 2 och The Witcher 3 som just nu rankas som Steams två bästa spel (8.83 respektive 8.79) eller Don’t Escape: 4 Days to Survive och Shipped (9.75 och 9.72), som sitter vackert på toppen av “hidden gems”-listan, bestående av spel som fått för få röster för att platsa på den ordinarie listan.

Här är en video av Jim Sterling som synliggör varför NBA 2K20 får så mycket hat just nu.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar