facebook_pixel
Kolla in teasern för War Selection, ett pseudohistoriskt, klassiskt rts med battle royale

Kolla in teasern för War Selection, ett pseudohistoriskt, klassiskt rts med battle royale

“Great minds thinks alike” som man så vackert brukar säga på utländska. Och uppenbarligen stämmer det; tidigare idag skrev vi nämligen om att gamla goda Civilization VI har fått ett battle royale-läge kallat för Red Death, och nu bänkar vi oss framför en teaser för rts-royalet War Selection!

Steam kan vi läsa att utvecklarna Glyph Worlds beskriver War Selection som ett “pseudohistoriskt, klassiskt rts med ett battle royale-läge”, där upp till 62 spelare kan göra upp med varandra på samma karta.

Personligen påminns jag omedelbart om klassiska Empire Earth från 2001, då även War Selection låter spelarna börja på stenåldern, och därefter avancera genom tidsåldrarna så kvickt som möjligt för att få största möjliga tekniska övertag jämfört med andra spelare. I battle royale-läget är målet att tillskansa sig så mycket mark som möjligt, då spelarna som kontrollerar de minsta områdena elimineras med jämna mellanrum.

Vid sidan av battle royale kommer War Selection även bjuda på kampanj- och horde-lägen samt individuella och lagbaserade dödsmatcher, där man kan bygga över 100 olika byggnader och 200 olika enhetstyper.

War Selection släpps den 8 oktober. Här är den nya teasern.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar