facebook_pixel
FTL möter Dune i Crying Suns, kolla in lanseringstrailern och demoversionen!

FTL möter Dune i Crying Suns, kolla in lanseringstrailern och demoversionen!

Vi skriver 2019 i kalendern, och det släpps fler spel än någon vettig människa överhuvudtaget kan hålla reda på. Till och med de taktiska roguelite-spelen som har släppts i FTL:s framgångsrika kölvatten har nästintill bildat en egen subgenre, och nu har även Alt Shifts Crying Suns debuterat!

Mottagandet på Steam (där du även kan ladda ner en spelbar demo) skrivs förvisso hittills enbart till “positivt”, men eftersom spelet precis har släppts så kan nog det genomsnittet komma att justeras rejält ännu.

Alt Shift beskriver själva sitt spel som “FTL möter Foundation … och Dune” (även om jag själv tycker att trailern påminner mer om The Matrix än något annat), och det bjuds bland annat på “rymdutforskning i ett procedurellt genererat universum”, “taktiska strider mellan slagskepp och deras skvadronflottor” samt “över 300 möjliga story-händelser” spridda över sex kapitel med en “mörk och rubbad atmosfär”. Låter ju ganska festligt!

Här är lanseringstrailern för Crying Suns.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar