facebook_pixel
Epic Games betalade 9, 49 miljoner euro för Control-exklusivitet

Epic Games betalade 9, 49 miljoner euro för Control-exklusivitet

Sedan Epic Games Store sjösattes förra året har Epic Games skrivit tidsexklusivitetsavtal till höger och vänster, till den grad att det är omöjligt att hålla räkningen. Ett av dem gällde Control, Remedy Entertainments och 505 Games nya actionäventyr, som vi förärade med 84 procent i vår recension.

Hittills har de exakta summorna som bytt händer för dessa avtal varit höljda i dunkel, men nu har 505 Games-ägarna Digital Bros faktiskt gett oss en ovanlig blick bakom kulisserna. Detta (italienska) dokument avslöjar nämligen att man mottog 9, 49 miljoner euro av Epic Games för pc-versionen av Control (varav 55 procent gick till 505 Games), högst antagligen för exklusivitetsrättigheter enligt industrivetaren Daniel Ahmad, vars tweet du kan läsa här nedan. Eurogamer har också Google-översatt delar av dokumentet för ytterligare information.

Här är Daniel Ahmads tweet om Epic Games-betalningarna för Control.

 

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar