facebook_pixel
Den tidigare Bioware-författaren David Gaider har grundat ny studio i Australien

Den tidigare Bioware-författaren David Gaider har grundat ny studio i Australien

Det är inget nytt att Bioware läcker namnstark personal som ett såll just nu; för en månad sedan lämnade både Fernando Melo (producent för Dragon Age 4) och Ben Irving (producent för Anthem) studion, vilket inte direkt målar en lovande bild av den anrika rollspelsfabrikens framtid.

David Gaider – lead writer för Dragon Age: Origins och hjärnan bakom Star Wars: Knights of the Old Republics mest älskade karaktär HK-47 när det begav sig – lämnade Bioware redan 2016 för att förstärka konkurrenterna Beamdog, men den alliansen tog slut redan i februari 2018. Sedan dess har det varit tyst kring den gode Gaider, fram tills nu det vill säga, då vi via Kotaku har nåtts av budet att han har grundat den nya australiensiska studion Summerfall Studios i Melbourne, tillsammans med Beamdog-veteranen Liam Esler.

Studions första spel blir ett “illustrerat, karaktärsdrivet äventyr”, och det kommer avtäckas under Melbourne International Games Week, i samband med PAX Australia-mässan som äger rum mellan den 11 och 13 oktober.

Summerfall Studios har även fått en egen hemsida där vi får reda på att det nya spelet planeras gräsrotsfinansieras via Kickstarter, vilket kanske inte längre känns som ett recept på säker framgång, men om spelet bara är tillräckligt lovande och handgripligt redan i detta nu så lär det säkert gå vägen ändå.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar