facebook_pixel
Celeste får äntligen sitt sista gratis-dlc nästa vecka

Celeste får äntligen sitt sista gratis-dlc nästa vecka

Redan i slutet av fjolåret utlovade Matt Thorson (hos Matt Makes Games) att det hyllade plattformsspelet Celeste (recension) skulle få ett stort och “supersvårt” gratis-dlc. Det missade dock ettårsjubileet den 25 januari i år, men nu, över ett halvår senare, är det äntligen klart!

Via den officiella bloggen har vi nämligen fått reda på att Chapter 9: Farewell till Celeste släpps nu på måndag, den 9 september, till “alla plattformar” (inklusive Epic Games Store antar vi, där spelet alldeles nyligen var gratis). Det kommer bjuda på över 100 nya nivåer (vilket tar det totala antalet till över 800!), 40 minuter nykomponerad musik samt flera helt nya mekaniker och föremål att upptäcka och leka med.

Därtill har Matt Makes Games bytt namn till Extremely OK Games, då framgångarna med Celeste har lett till att studion numera har råd med ett kontor. Medarbetare från Sao Paulo har därför flyttat raka vägen till Vancouver, detta eftersom fysiskt samarbete “är mycket mer produktivt och roligt för oss än att arbeta på distans”.

Namnbytet reflekterar också att Matt Thorson känner att hans medarbetare blivit rejält betydelsefulla för hans projekt, och att hans spel är långt ifrån de enmannashower han trodde de skulle bli. Extremely OK Games jobbar redan med sitt nästa spel, kodnamn EXOK1, och vi kommer få höra mer om det “när tiden är rätt”.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar