facebook_pixel
22-åring från Malta blev först i världen med att nå nivåtaket i World of Warcaft Classic

22-åring från Malta blev först i världen med att nå nivåtaket i World of Warcaft Classic

World of Warcraft Classic öppnade portarna förra måndagen, den 26 augusti, och i fredags nådde den allra första spelaren nivåtaket. Du kan kolla in de sista skälvande timmarna på Twitch, då Jokerd – en relativt okänd 22-åring från Malta – genomförde bravaden framför över 300 000 åskådare.

Enligt Dotesports tog projektet 3 dagar, 20 timmar och 40 minuter (inklusive över 78 streamade speltimmar) i anspråk, och Jokerd lyckas knäppa Method (World of Warcrafts mest kända guild) på fingrarna, så det var synnerligen passande att han valde att avsluta sin egna stream genom att hosta Methods misslyckade försök. Jokerd spelade på den europeiska servern Mograine, och fokuserade på att sologrinda mobs med gnommagikerns area of effect-trollformler, först och främst Blizzard.

Jokerd använde också tekniken “layering” (genom att ansluta och lämna olika grupper för att hoppa över väntetiden för respawnande mobs), ett beteende som han försvarat via Twitter. Han förnekar även att han skulle ha delat sitt konto med andra, och försäkrar oss om att han sov 6-8 timmar varje dag under försöket.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar