facebook_pixel
Yakuza 7 har premiärvisats, innehåller turordningsbaserade strider!

Yakuza 7 har premiärvisats, innehåller turordningsbaserade strider!

För en månad sedan stod det klart att nästa Yakuza skulle avslöjas inom kort. Och nu har avtäckandet mycket riktigt inträffat, och som sig bör när det kommer till det första Yakuza-spelet utan Kazuma Kiryu så tar Sega och Ryu ga Gotoku Studio ut svängarna riktigt ordentligt, och mer därtill!

Via Kotaku får vi nämligen reda på att Yakuza 7 (som ännu inte har bekräftats för pc, men eftersom Sega numera betraktar Yakuza som “en multiformats-serie” är det sannolikt bara en tidsfråga) kommer utspelas i den nya lokalen Yokohama, och vi kommer få spela som den helt nya huvudrollen Ichiban Kasuga.

Därtill kommer spelet byta ut dess beat’em up-strider mot ett turordningsbaserat system, som Yakuza-seriens skapare Toshihiro Nagoshi beskriver som ett försök av Ryu ga Gotoku Studios actionexperter att “skapa ett rollspel med deras smak”. Om det inte fungerar så kommer man “gladeligen gå tillbaka till det gamla systemet för framtida releaser”, vilket inte låter särskilt förtroendeingivande, men friskt vågat hälften vunnet!

Här är en tweet med det nya stridssystemet i aktion, tillsammans med den första trailern för Yakuza 7.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar