facebook_pixel
Trine 4 och Trine: Ultimate Collection har fått lanseringsdatum!

Trine 4 och Trine: Ultimate Collection har fått lanseringsdatum!

I mars utannonserades Trine 4: The Nightmare Prince, och de finska utvecklarna Frozenbyte utlovade lansering någon gång under hösten. Och nu har vi fått ett spikat releasedatum; Trine 4 och Trine: Ultimate Collection (som innehåller alla fyra spelen) lanseras den 8 oktober!

Vi har även fått en ny trailer som visar upp co-op för fyra spelare för allra första gången, vilket får mig att anta att titelns mardrömsprins kommer bli spelbar vid någon tidpunkt, antingen någon gång under kampanjen eller efteråt (annars tvingas en av spelarna välja samma karaktär som en av de andra, då det bara finns tre stycken).

Som bekant återvänder Trine 4 till 2.5D-land efter det tredimensionella äventyrandet i det tredje spelet, och dessutom utlovas “ett helt nytt stridssytem” och “mer gameplay än Trine 1, 2 och 3” (vad nu det betyder). Trine: Ultimate Collection inkluderar alla fyra spelen i serien och är “det bästa sättet att uppleva hela Trine-serien” då vi även kan förvänta oss “bonusinnehåll i de fysiska versionerna”, som kan bokas för 50 dollar via hemsidan.

Värt att notera är att spelet, dess existerande Steam-sida till trots, inte kan förbokas digitalt, och det här blogginläggets kryptiska avslutning (“snälla lägg till spelet på din önskelista om du vill se spelet i ditt bibliotek”) ger vissa föraningar om att Trine 4 fortfarande kan komma att bli tidsexklusivt för Epic Games Store.

Här är den nya trailern för Trine 4: The Nightmare Prince.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar