facebook_pixel
Total War Saga: Troy har varumärkesskyddats av Creative Assembly

Total War Saga: Troy har varumärkesskyddats av Creative Assembly

För drygt två år sedan avslöjade Total War-utvecklarna Creative Assembly sitt Total War Saga, en sorts spin-off-serie av de grandiosa strategispelen som begränsar skalan, till förmån för intimt historieberättande om specifika historiska händelser. Och nu verkar det som att nästa hållplats är Troja!

Total War Saga: Troy registrerades nämligen via brittiska Intellectual Property Office den 23 juli (ursprunglig upptäckt via Reddit) och det hela känns relativt glasklart; Creative Assembly kommer tolka belägringen av den antika staden Troja, som förvisso är en mytologisk händelse istället för en historiskt korrekt sådan, komplett med trojanska hästar och akilleshälar (du har säkert sett den där utmärkta Brad Pitt-filmen från 2004).

Total War Saga: Thrones of Briannia, Saga-seriens hittills enda titel, släpptes förra våren och belönades med 86 procent av Mats Nylund i vår recension, så bevisligen är projektet ett lyckat initiativ, åtminstone Mats-mässigt.

Vi lär få anledning att återkomma till Total War Saga: Troy när officiell information finns.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar