facebook_pixel
System Shock 2 Enhanced Edition fokuserar på co-op-, modd- och handkontrollsstöd

System Shock 2 Enhanced Edition fokuserar på co-op-, modd- och handkontrollsstöd

Så sent som i måndags skrev vi om System Shock 2 Enhanced Edition, den nya, förhoppningsvis förbättrade versionen av Looking Glass-klassikern från 1999. System Shock 2 fick förvisso en uppdaterad utgåva redan 2013, men denna gång ställer utvecklarna Nightdive Studios målen högre.

För Gamesradar berättar nämligen Nighdive Studios vd Stephen Kick att man först och främst fokuserar på förbättrat co-op-spelande och bibehållen modd-funktionalitet, samtidigt som man även experimenterar med “andra plattformar” för att ta fram ett fungerande handkontrollstöd.

– Vi kommer att experimentera med andra plattformar, främst för att utvärdera hur användargränssnittet från System Shock 2 skulle kunna överföras till en handkontroll, men det garanterar inte att ni kommer få spelet dyka upp på konsol inom kort.

– Vår högsta prioritering med Enhanced Edition är att leverera en uppdaterad co-op-multiplayer-komponent. Just nu är det onödigt komplicerat att starta en co-op-kampanj, och vi kommer åtgärda det genom att implementera funktioner som kommer möjliggöra en mer modern och strömlinjeformad upplevelse.

– Vår andra prioritering är att se till att alla existerande moddar och fanskapade uppdrag blir kompatibla med Enhanced Edition. Men mycket av det kommer bero på samarbetet med modd-communityt. Vi har några andra överraskningar som vi kommer avslöja i framtiden.

System Shock 2 Enhanced Edition släpps “snart”.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar