facebook_pixel
Saints Row 5 är “djupt in i utvecklingen” och “framtiden stakas ut” för Timesplitters

Saints Row 5 är “djupt in i utvecklingen” och “framtiden stakas ut” för Timesplitters

2017 släpptes Agents of Mayhem, ett actionspel i tredjeperson av Saints Row-utvecklarna Volition. Jocke Kilman var inte imponerad (tillsammans med resten av världen) och delade ut det blygsamma betyget 63 procent i vår recension, tillsammans med omdömet “för repetitivt”.

Kort därpå tvingades Voliton säga upp 30 av sina 200 anställda, men efter THQ Nordics uppköp av Saints Row-utgivarna Deep Silver (eller snarare Deep Silver-ägarna Koch Media) verkar situationen numera ha stabiliserat sig rejält, då THQ Nordic lite halvnonchalant avslöjade att “Volition är djupt in i utvecklingen av ett helt nytt Saints Row-spel” i en kvartalsrapport. Spelet beskrivs också som “en full del”, vilket vi fritt översätter till Saints Row 5.

Därtill har THQ Nordic även rekryterat en av Timesplitters-skaparna, Steve Ellis, för att hjälpa till med att “staka ut framtiden” för serien (man plockade på sig Timesplitters-varumärket för ett år sedan). Dessutom försäkras vi om att Dead Island 2 inte är ett dött projekt, utan det utvecklas just nu hos Dambuster Studios.

Slutligen jobbar också Galaxy on Fire-utvecklarna Fishlabs på “ett nytt varumärke”, tillsammans med “ett antal icke utannonserade projekt”. Spännande tider för THQ Nordic, speciellt eftersom man även kunde utannonsera en trio nya uppköp tidigare idag, närmare bestämt Gunfire Games, Milestone och Goodbye Kansas Game Invest.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar