facebook_pixel
Ny video går igenom Doom Eternals nya, oerhört lovande multiplayerläge

Ny video går igenom Doom Eternals nya, oerhört lovande multiplayerläge

Multiplayerdelen av Id Softwares Doom-reboot från 2016 var en besvikelse, och paketets i särklass svagaste del enligt Jocke Kilman (recension) – detta eftersom den, till skillnad från enspelarkampanjen, inte var vidare pigg på att återuppfinna sig själv, utan nöjde sig med “samma gamla fast snyggare”.

Uppföljaren Doom Eternal verkar bli en förbättring på alla plan, men det är just i multiplayerdelen som de största framstegen kan göras, och av allt att döma kommer Id Software lyckas betydligt bättre den här gången. Helt nya Battlemode siktar nämligen på att replikera enspelarkampanjens flöde och dynamik genom att ställa Doom Slayer mot två spelarkontrollerade demoner, som dessutom kan spawna in AI-driven kanonmat.

Nu har Id Software släppt en ny, sex minuter lång video som går igenom Battlemode i detalj. De spelbara demonerna (fem olika vid lanseringen) har alla sina egna användningsområden, och precis som i enspelarkampanjen måste Doom Slayer fokusera på att samla resurser (hälsa, ammunition och pansar) från AI-demonerna, även om spelardemonerna taktiskt kan blocka den här funktionen med jämna mellanrum, och dessutom spawna in betydligt tuffare fiender om de lyckas vinna några ronder. I gengäld kan Doom Slayer använda sig av portaler som endast fungerar för honom, och låsa upp den fruktade BFG:n.

Personligen brydde jag mig aldrig ens om att testa multiplayern i Doom, men den här gången ser jag faktiskt fram emot att ge Battlemode ett ärligt försök. Frågan är bara om demonerna kommer bli lika roliga att spela som Doom Slayer, men de taktiska förmågorna (inklusive sköldar och barriärer för att stänga in Doom Slayer) gör förhoppningsvis sitt för att skapa en likvärdig men betydligt mer strategisk upplevelse på andra sidan planhalvan.

Doom Eternal släpps den 22 november. Här är överblicksvideon om Battlemode.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar