facebook_pixel
Nu har också Dragon Age 4-producenten Fernando Melo lämnat Bioware

Nu har också Dragon Age 4-producenten Fernando Melo lämnat Bioware

Så sent som i fredags skrev vi om att Ben Irving, lead producer för Biowares skadeskjutna lootskjutare Anthem, hade beslutat sig för att lämna den anrika studion efter åtta års trogen tjänst. Och nu har även Fernando Melo, lead producer för Dragon Age 4, tackat för sig via Twitter.

Detta är en ännu större bomb än Ben Irvings avsked då Fernando Melo har jobbat i hela 14 år hos Bioware, bland annat som senior producer för Dragon Age: Origins och Dragon Age 2, innan han blev director of online development under 2011. Under 2015 lämnade han positionen för att jobba med onlinedelen av Mass Effect: Andromeda, innan han slutligen blev lead producer för Dragon Age 4, som går under kodnamnet Morrison.

Fernando Melo poängterar att beslutat att lämna Bioware är hans eget, då han under ett tag känt ett behov av att “koppla ner och utforska ett par idéer inför nästa kapitel i min karriär”. Vidare säger han också att den valda tidpunkten är den “minst skadliga”, då Morrison är på god väg att bli “den definitiva Dragon Age-upplevelsen”. Vi hoppas verkligen att han har rätt då det känns som en tredje högprofils-flopp på raken mycket väl kan bli den allra sista spiken i Bioware-kistan, speciellt med tanke på ägarna Electronic Arts historia inom området.

Här är Fernando Melos avskeds-tweet.

 

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar