facebook_pixel
Mot evigheten och vidare – Kerbal Space Program 2 har avslöjats!

Mot evigheten och vidare – Kerbal Space Program 2 har avslöjats!

Att göra en uppföljare till Kerbal Space Program är lite som att göra en uppföljare till Gud. Vad gör man? Uppdaterar man bara den underliggande tekniken och lägger till nya funktioner, eller börjar man om från början och förkastar allt som kommit tidigare? Det är en verkligt knepig fråga.

Hur som helst har Washington-baserade Star Theory (som utvecklar Kerbal Space Program 2 istället för Squad) och Private Division (Take-Twos indieförläggare) beslutat sig för att en uppföljare måste göras, och på den officiella hemsidan kan vi läsa att spelet har “designats om full ut från grunden uppåt, för att möta kraven för nästa generations rymdutforskande, allt medan den monumentala grunden från det första spelet bibehålls”.

Det är ont om konkreta detaljer, men i “developer story”-trailern nedan framgår att det rör sig om en uppföljare i ordets rätta bemärkelse, då det första Kerbal Space Program koncentrerade sig på rymdutforskningsteknik som används idag, medan Kerbal Space Program 2 kommer expandera möjligheterna till “den närliggande framtiden”.

Därtill väntar en förbättrad “ombordstigningsupplevelse” för nya spelare, och så kommer man också kunna bygga kolonier (helt nya för Kerbal Space Program 2), resa interstellärt samt utveckla och spela mer avancerade moddar. Sist men inte minst kommer Kerbal Space Program 2 också få en efterlängtad multiplayer-del, så kanske vi på PC Gamer låter Kerbal-experten Mats Nylynd ta med oss på utflykt till Mars någon vacker torsdag?

Kerbal Space Program 2 debuterar någon gång under 2020. Här är två trailers.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar