facebook_pixel
Metal Wolf Chaos XD släpps ikväll, kolla in lanseringstrailern!

Metal Wolf Chaos XD släpps ikväll, kolla in lanseringstrailern!

Tidigare i sommar läckte ett lanseringsdatum för Metal Wolf Chaos XD via Microsoft Store, och det visade sig stämma till punkt och pricka – Dark Souls-utvecklarna From Softwares pånyttfödda kultklassiker lanseras äntligen utanför Japan ikväll, och spelet låses upp kl. 18:00 svensk tid via Steam.

Metal Wolf Chaos XD släpptes ursprungligen exklusivt till Xbox (jo, i Japan!) 2004, och har sedan dess fått något av en utomvärldslig lyster om sig, till stora delar baserat på den skogstokiga premissen; spelaren tar nämligen rollen Michael Wilson, USA:s 47:e president, och med hjälp av en tungt beväpnad stridsrobot måste man slå tillbaka vicepresidenten Richard Hawks försök att ta makten i Vita huset. Nytt i Metal Wolf Chaos XD är uppdaterad grafik, moderniserade kontroller och spelmekanik, ett nytt sparystem samt 4K- och 16:9-stöd.

Här är lanseringstrailern för Metal Wolf Chaos XD, och en äldre sådan som faktiskt visar upp sekvenser från själva spelet, och inte bara tafatta försök av Devolver Digital att göra någonting som ser ut som anime. Burned!

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar