facebook_pixel
Lootlådorna kommer lämna Rocket League senare i år

Lootlådorna kommer lämna Rocket League senare i år

Sedan Electronic Arts placerade de problematiska, blinda lootlådorna i strålkastarljuset med sitt Star Wars: Battlefront 2 i slutet av 2017 har lagarna, åtminstone i Europa, dragit åt snaran hårdare och hårdare – till den grad att flera av de riktigt stora spelen har övergett lootlådorna helt självmant.

Nu har Rocket League-utvecklarna Psyonix (som köptes upp av Fortnite-skaparna Epic Games i våras) sällat sig till kören som predikar en mer spelarvänlig framtid.

– Här hos Psyonix och Epic Games som helhet är vi dedikerade till att skapa den bästa möjliga upplevelsen för våra spelare världen runt, skrev Psyonix i deras korta och koncisa utannonsering.

– I strävan efter detta mål kommer vi ta bort alla betalda, slumpmässiga lootlådor från Rocket League, och ersätta dem med ett system som visar exakt vilka föremål du inhandlar på förhand. Detta kan jämföras med de förändringar som implementerades av Fortnite Save the World-teamet tidigare i år.

– Rocket Pass Premium, dlc-bilar och Esports Shop-föremål kommer fortsätta erbjudas för direkta inköp, sida vid sida med vårt nya system.

– Vi kommer dela med oss av mer information, inklusive tidsramar och specifik information om det nya systemets introduktion, under de kommande månaderna.

Hur länge kommer Electronic Arts orka fortsätta stå emot den här tilltagande trenden? Ett bra tag till baserat på det där mötet med det brittiska parlamentet, i alla fall.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar