facebook_pixel
Kingdom Come: Deliverance kommer äntligen få officiellt moddstöd

Kingdom Come: Deliverance kommer äntligen få officiellt moddstöd

Warhorse Studios Kickstarter-finansierade rollspel Kingdom Come: Deliverance släpptes i början av 2018, och undertecknad var rejält imponerad av den påtagliga, medeltida diskbänksrealismen, men mindre övertygad av den skakiga tekniken och en del mindre lyckade designbeslut.

Sparsytemet, i alla fall som det var till en början, var en av de allra mest kontroversiella bitarna, då man endast kunde spara genom att övernatta på värdshus, eller genom att dricka så kallade Saviour Schnapps, som kostade skjortan om man ville spara mer än en gång i timmen (och det vill man i ett instabilt spel som detta).

Moddar existerade redan från dag ett, och spelare tog bort Saviour Schnapps-systemet illa kvickt, men nu har Warhorse Studios äntligen avslöjat att Kingdom Come: Deliverance kommer få officiella moddverktyg, tillsammans med fullfjädrat stöd för Steam Workshop. Onekligen på tiden!

– Moddstöd är det sista vi gör just nu, den sista grejen som vi vill släppa till Kingdom Come: Deilverance, sade Tobias Stolz-Zwilling, pr-ansvarig hos Warhorse Studios, i en intervju med Gamepressure. Just nu jobbar vi på moddverktyg så att folk kan göra sina egna grejer, och Steam Workshop fungerar redan.

Verktygen kommer ge hobbyutvecklare betydligt mer kontroll än tidigare, och man kommer bland annat kunna designa helt egna quests. Det känns också sannolikt att Warhorse Studios kommer presentera en uppföljare inom en inte alltför avlägsen framtid, då studion och varumärket köptes upp av THQ Nordic tidigare i år.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar