facebook_pixel
Jim Carrey är inte säker på hur han känner om reaktionen på Sonics design

Jim Carrey är inte säker på hur han känner om reaktionen på Sonics design

Få kan väl vid det här laget ha missat att Segas ikoniska maskot Sonic är på väg till vita duken i Sonic the Hedgehog. Speciellt inte sedan den första trailern släpptes tidigare i år och vi fick “njuta” av att se hur filmskaparna… ehem, tolkat den blå igelkottens utseende.

Med sina gräsligt mänskliga tänder, muskulösa ben, slingriga piano-fingrar, och stirriga ögon skapade film-Sonic en kollektiv äckelreaktion hos publiken som är utan like. Detta ledde i sin tur till att filmens regissör Jeff Fowler lovade att helt omdesigna Sonic vilket i sin tur innebar att filmen försenades. Filmens producent har dessutom lovat att fansen kommer att bli nöjda med den här nya looken.

En som dock inte är lika säker är Jim Carrey. Carrey spelar som ni säkert vet Dr Robotnik/Eggman i filmen och i ett prat med The Wrap (som uppmärksammats av PCGamesN) diskuterar han sina ambivalenta känslor om beslutet att låta publiken styra filmens design:

– Jag är inte säker på hur jag känner över att publiken är med i skapandet samtidigt som filmen görs. Ibland blir det så att det kollektiva medvetandet beslutar sig för att det vill ha något, men när det får det säger det “Okej, jag vill inte ha det där.” Till slut blir du ett Frankensteins monster, inte sant?

Carrey fortsätter också att säga att han inte är speciellt bekymrad, och sammanfattar med att “det antingen är en bra eller dålig sak”, vilket kanske tyder på att han redan är rätt utcheckad från allt som har med den här filmen att göra.

Om ni vill ha mina tankar kring detta så tror jag dels att Carrey har en poäng här – det finns absolut en mentalitet på sociala medier som Hollywood inte alls förstår. Att vända kappan efter vinden på det sättet har sällan lett till konstnärliga stordåd eller ekonomiska framgångar, och istället känns det som att producenterna inte tror på sin produkt.

Sedan ska det ju sägas att Sonics design var långt ifrån det enda som folk hade problem med i trailern. En omdesign av Sonic hjälper ju inte att storyn ser plågsamt generisk ut, och inte heller är minsta trogen karaktärens ursprung. Men med valet att fokusera på Sonics design skapar producenterna ett narrativ att även om filmen blir en flopp så gjorde de allt de kunde för att glädja fansen. Då är det helt plötsligt f a n s e n s fel om filmen blir dålig.

Dessutom såg jag faktiskt fram emot att se Sonic som en muterad twink i blå kroppsstrumpa med Jean Ralphios röst, och nu har de tagit det ifrån mig. 🙁

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar