facebook_pixel
Hyper Light Drifter och Mutant Year Zero skänks bort via Epic Games Store, följs av Fez

Hyper Light Drifter och Mutant Year Zero skänks bort via Epic Games Store, följs av Fez

What Remains of Edith Finch, Thimbleweed Park, Subnautica och Axiom Verge – det har sannerligen inte rått brist på moderna titlar bland gratisutbudet hos Epic Games Store under de senaste åtta månaderna, men det känns ändå som att Mutant Year Zero: Road to Eden är en ny toppnotering.

Inte bara är svenska Bearded Ladies XCOM-fabel väldigt uppskattad (Jocke Kilman delade ut betyget 80 procent i vår recension) utan spelet släpptes dessutom så sent som den 4 december i fjol, vilket innebär att det är blott lite över nio månader gammalt, och ändå skänks bort gratis.

Tanken är säkert att dlc-expansionen Seed of Evil, som släpptes den 30 juni, ska väga upp för inkomsttappet (tillsammans med Epic Games penningpung, givetvis) men det känns ändå som en riskfylld strategi.

Mutant Year Zero är emellertid inte det enda gratisspelet den här veckan då även Hyper Light Drifter skänks bort gratis, ytterligare ett högkvalitetsspel som Rikard Olsson belönade med hela 90 procent när det begav sig våren 2016, ett spel som kan sammanfattas till “Zelda möter Dark Souls” (Rikards ord, inte mina!) med extra elegans.

Slutligen, i vanlig ordning, har vi även fått reda på vilket nästa veckas gratisspel blir – och den här gången rör det sig om Fez, Phil Fishs kultklassiska pussel-plattformsspel från våren 2012. Fez ersätter Mutant Year Zero: Road to Eden och Hyper Light Drifter nästa veckas torsdag, den 22 augusti.

Här är de gamla lanseringstrailrarna för Mutant Year Zero: Road to Eden och Hyper Light Drifter.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar