facebook_pixel
Hastigt och olustigt: Grid 2 har försvunnit från Steam

Hastigt och olustigt: Grid 2 har försvunnit från Steam

Knappt har vi hunnit ta farväl av Ducktales: Remastered innan det stora licensspöket har skördat nästa offer på Steam; förvisso vet vi inte om licenser är den grundläggande orsaken i det här fallet, men förmodligen är det så eftersom Grid 2, ett racingspel med verkliga bilar och banor, dragit dess sista suck.

Dessa uppgifter har nått oss via våra internationella kollegor, och på Grid 2-demons Steam-sida (som fortfarande finns kvar) kan vi svart på vitt läsa att Grid 2 “på begäran av utgivaren inte längre är till salu på Steam”.

Det hela kommer dock inte som en total överraskning, dels för att ett nytt Grid släpps i oktober, men främst för att Humble Bundle skänkte bort Grid 2 gratis i mitten av mars, vilket allt som oftast kan tolkas som att utgivarna och utvecklarna förlikat sig med att inte tjäna några ytterligare pengar på spelet. Ledsamma nyheter ändå, givetvis, inte minst för undertecknad som spelat Grid 2 i 211 timmar (främst online), mer än något annat spel på Steam.

Om du redan äger Grid 2 på Steam sedan tidigare kan du fortfarande ladda ner och spela det, men för alla andra är det redan för sent. Här är den gamla lanseringstrailern från 2013, och väldigt vackra minnen.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar