facebook_pixel
Grid visar upp ny stadsbana i Havanna, och den ser rätt grym ut!

Grid visar upp ny stadsbana i Havanna, och den ser rätt grym ut!

Mitt mest efterlängtade spel just nu är utan tvekan Grid, av anledningar som torde framgå i det senaste avsnittet (tror jag?) av vår podcast Spelrum, där vi diskutera de spel vi lagt ner allra mest tid på. Och för min del är Codemasters anrika racingserie en av de odiskutabla kungarna!

Grid, rebooten utan undertitel, avtäcktes i maj och siktade ursprungligen på lansering i september, men har numera skjutits fram till den 11 oktober för att “ge spelet ökad exponering”. En i sammanhanget rätt märklig anledning att försena ett spel, men i alla fall är Codemasters ärliga med sina intentioner!

Nu har vi fått drygt tre och en halv minuter nya spelsekvenser från Grid, och vi tas med runt en av de nya stadsbanorna i Havanna, Kuba. Codemasters kommenterar även klippet lite smått, och vi får reda på att ytterligare stadsbanor väntar i helt nya Shanghai, och att de (utmärkta) bansträckningarna från seriens tidigare strapatser till San Francisco och Barcelona (åh, herregud, ja!) återkommer även denna gång.

Codemasters glider också in på spelets karriärstruktur som kommer låta dig “köra vad du vill, när du vill”, och man behöver endast slutföra (inte vinna) dryga 60 procent av de tillgängliga tävlingarna för att låsa upp spelets sista utmaning, en slutgiltig uppgörelse med teamet Ravenwest, som agerat bad boys i flera av de tidigare spelen. Även den tvåfaldiga formel 1-mästaren Fernando Alonso och hans FA Racing-team kommer figurera i spelet, så förhoppningsvis får vi spännande dueller om inte bara vinsterna, utan även resten av pallplatserna!

Här är de nya spelsekvenserna från Grid och en teaser om Ravenwests återkomst.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar